Галерия

След успеха с 2:1 в съботното Дерби дела Мадонина Милан насочва вниманието си към Купата на Италия. Росонерите приемат довечера от 22:00 часа (пряко по MAX SPORT 3) Лацио в четвъртфинален сблъсък. Милан ще се стреми да достигне до Топ 4 в турнира за трети път в последните 4 кампании. Орлите пък не са играли полуфинал от сезон 2018/19 г., когато в крайна сметка ликуваха с трофея. За последно миланският гранд вдигна купата през 2003-а.

Настроението в лагера на домакините е приповдигнато, след като разликата до лидера Интер бе стопена на точка и мач по-малко за нерадзурите. На осминафинала Милан се нуждаеше от продължения, за да елиминира с 3:1 Дженоа, а сега предстои сблъсък с един от най-неудобните съперници. Росонерите и блучеркиатите са изиграли помежду си 16 мача за националния трофей, като предимството със 7 срещу 5 победи е за столичани. Момчетата на треньора Стефано Пиоли ще се опитат да нарушат тенденцията, макар напоследък домакинският фактор да не им помага особено. Милан спечели в редовното време сама два от последните си 10 мача на „Джузепе Меаца“ във всички турнири и двубоят срещу Лацио съвсем няма да е лек.

Орлите са 6-и на три места зад росонерите в Серия А, но разликата в точките е значителна – 13 пункта. Моментната форма на блучеркиатите е добра и след загубата тук от Интер (1:2) хората на Маурицио Сари записаха 3 победи и равенство във всички турнири. При това в тях столичани не инкасираха нито един гол! Атмосферата при орлите също е на високо ниво, след като в събота тимът отнесе с 3:0 като гост Фиорентина. Показателно е, че блучеркиатите са отбелязали поне по 2 попадения в 7 от последните си 10 визити във всички турнири, което подхранва надеждите им за успех довечера.

Макар че турнирът вече е в решаващата фаза, треньорите прибягват до ротации, предвид, че и първенството е в разгара си. Милан приключи с континенталните си ангажименти, но на Лацио предстои сблъсък срещу Порто за попадане на осминафинал в Лига Европа. Фикайо Томори е напълно възстановен и се очаква да започне в центъра на защитата на домакините, пише "Тема спорт". Отлично включилият се от пейката срещу Интер Браим Диас също е гласен за титуляр. Мястото на разочаровалия в дербита Алексис Салемакерс ще бъде заето от Жуниор Месиас, с което най-вероятно се изчерпват промените в стартовия състав на Милан.

Що се отнася до Лацио, контузените Франческо Ачерби и Жан-Даниел Акпа Акпро са аут. Във Флоренция 34-годишният Педро се завърна след травма и се очаква да започне срещу Милан. Чиро Имобиле не успя да се разпише само в един от последните шест мача на Лацио във всички турнири и италианският национал ще е най-сериозната заплаха за отбраната на росонерите довечера.

Победителят от двойката ще срещне Интер.

Вероятни състави:

Милан: Менян – Калабрия, Калюлю, Томори, Ернандес – Тонали, Бенасер, Диас – Месиас, Леао, Жиру

Лацио: Стракоша – Хисай, Фелипе, Патрик, Марушич – Милинкович-Савич, Каталди, Алберто – Педро, Имобиле, Дзакани